Pazartesi, Kasım 29, 2010

New York - 8


Evet artık bu da sonuncu New York yazısı veya fotoğrafları olacak... Bu sefer sıra Central Park ve Central Park Zoo'da.. Gerçi Central Park içerisinde çok çok az bir zaman geçirdik, o nedenle fotoğraf sayısı çok az, yoğunluk daha ziyade hayvanat bahçesinde..

Hayvanat bahçelerini her zaman çok sevmişimdir ve New York'da da gitmeyi en çok istediğim yerlerden birisi de Bronx'daki hayvanat bahçesi idi. Ama kısa bir tatil olunca ve yapılacak görülecek bu kadar çok yer olunca Bronx'a gitmeyi bir başka zamana bıraktık, onun yerine daha küçük bir versiyonu olan Central Park Zoo'ya gitmeye karar verdik.

Salı, Kasım 23, 2010

New York - 7

New York'da en keyif aldığım müzelerden birisi de American Museum of Natural History ya da kısa adıyla AMNH.

AMNH'de göktaşlarından, dinozor fosillerine, yüzlerce yıllık ağaç köklerine, bire bir ölçekte mavi balina reprodüksüyonundan, irili ufaklı değerli taşlara kadar, dünya ve uzay ile ilgili bilinen tüm bilgileri görebiliyor ve dünyanın evrimini anlayabiliyorsunuz.



Cuma, Kasım 12, 2010

İFSAK Ayın Fotoğrafı

Aşağıdaki fotoğrafım, "Sokaklar" konulu Kasım 2010 İFSAK Ayın Fotoğrafı Yarışmasında, yarışmaya katılan 96 fotoğraf arasından Sayın Güler Ertan tarafından Ayın Fotoğrafı olarak seçilmiştir.

Perşembe, Kasım 11, 2010

Kıyaslama(ma)

Severek takip ettiğim birisi olan Scott Bourne bu link'teki yazısında çok güzel bir noktaya parmak basmış. 

Fotoğrafçının kendisini başka fotoğrafçılarla kıyaslaması konusuna...

Son derece katıldığım bir yazı, isteyenler yukarıda vermiş olduğum link'ten okuyabilirler ama herkes İngilizce bilmek zorunda değil diye düşünerek ben gene de burada kısa bir özetini vermek istiyorum.

Pazartesi, Kasım 08, 2010

New York - 6

Şimdi de sıra müzelere geldi.. Açıkcası New York’da gezilmesi gereken birçok müze var, Metropolitan Museum of Art, American Museum of Natural History, Museum of Modern Art, Guggenheim Museum bunların en ünlüleri ve bilinenleri.

Bizim çüzdiğimiz yürüyüş rotaları ve yapmış olduğumuz planlar çerçevesinde ne yazık ki Museum of Modern Art ya da kısa adıyla MoMa’ya gidemedik ve bu gerçekten içimizde kaldı. 

Öte yandan gene planlarımız çerçevesinde American Museum of Modern Art ve Metropolitan Museum’a ancak yarımşar gün ayırabildik ama aslına bakarsanız her ikisi de en az bir tam gün ayırmak gereken müzelerden, ve eğer zamanınız varsa Metropolitan’a daha fazla da zaman ayrılabilir.


Pazartesi, Kasım 01, 2010

New York - 5

Seaport tarafından Brookly Bridge manzarası
Bu sefer de sıra Brooklyn Bridge'e geldi...

Biz Brooklyn Bridge'e ve Brooklyn'e gittiğimizde sabahtan beri Ground Zero, Battery Park ve South Street Seaport'u gezdiğimiz ve arada da alışveriş yaptığımız için çok yorgunduk. Bu nedenle Brooklyn Bridge üzerinden yürüyerek geçemedik Brooklyn tarafına. Onun yerine Seaport tarafından taksiye binip, Manhattan Bridge üzerinden Brooklyn'e geçtik ve Manhattan Bridge ayaklarının oradaki parkta taksiden indik. Sonrasında da yavaş yavaş ve dinlene dinlene parktan geçip Brooklyn Bridge altına geldik. Bu bahsettiğim park son derece keyifli, insanlar gelip piknik yapıp, güneşlenip, kitap okuyup keyif yapıyorlar. Biz de bir süre burada dinlendik açıkcası :)