Cumartesi, Ağustos 27, 2011

House Beautiful Eylül 2011 Sayısına beklerim :)


Benim için çok keyifli bir güzel bir haberi paylaşmak istiyorum sizlerle.

Geçtiğimiz Mayıs ayında çok iyi bir iç mimar olan ve benim en yakın arkadaşlarımdan biri olan sevgili Itır Tatari Sungar'ın Bodrum'da yaptığı evin fotoğraflarını çekmiştim. Açıkcası bu tarz çekim bir çekim ilk defa yaptım. Ve sonunda House Beautiful dergisinin Eylül 2011 sayısında Itır'ı ve yaptığı bu güzel Bodrum evini konu ettiler. Fotoğraflarım da bu haberi destekledi. Ülke çapında satılan basılı bir yayında fotoğraflarımın yer alması gerçekten çok keyifli bir duyguymuş açıkcası :) 

Bu güzel haberi sizlerle de paylaşmadan edemedim.




Perşembe, Ağustos 25, 2011

Zagrep



Tekrar uzun bir aradan sonra merhaba.

Benim de şansıma son 2 senedir yazlarım iş açısından çok yoğun geçiyor. Bu sene de Temmuz başından beri geçen cumaya kadar gene çok yoğundu. Bu nedenle haziran ayında gitmiş olduğumu Zagrep ile ilgili fotoğrflarımı da bir türlü paylaşamamıştım. Sonunda hem fotoğraflarımı ayıklayabildim hem de bloga yazabiliyorum.

Zagrep'e neden gittin diye sorarsanız iş sebebi ile derim. Normalde Hırvatistan'a giden herkes direk Dubrovnik'e gittiği için Zagrep'in adı nedense hiç duyulmuyor. Şahsen ben de tatil için gidiyor olsam Zagrep'te hiç vakit harcamadan direk Dubrovnik'e giderdim.

Salı, Ağustos 02, 2011

Steve McCurry İstanbul Modern'de


Bu seferlik kolaya kaçacağım ve bir alıntı yapacağım açıkcası :)

Paylaşılmaya değer ve kesinlikle kaçırılmaması gereken bir sergi haberi olduğu için, kaynağında ne yazıyorsa buraya da onu ekleyeceğim.

Meşhur Afgan Kızı fotoğrafını çeken Steve McCurry'nin 3 Ağustos 2011 - 4 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul Modern'de "Son Kodachrome Filmi" isimli sergisini gezebilirsiniz.

İstanbul Modern'in sitesinden sergi haberi...

İstanbul Modern, Steve McCurry’nin “Son Kodachrome Filmi” başlıklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.  Magnum Fotoğraf Ajansı ve National Geographic dergisinin fotoğrafçısı Steve McCurry’nin son Kodachrome filmiyle çektiği fotoğraflar, 3 Ağustos- 4 Eylül 2011 tarihleri arasında dünyada ilk kez sergilenecek. Engin Özendes’in küratörlüğünü yaptığı serginin sponsoru Zaman.

Gelişen teknoloji ve dijital fotoğraf makinelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte özellikle basın fotoğrafçılarının gözdesi olan Kodachrome’un üretimi 2009 yılında durduruldu. 1935’te üretimine başlanan, görüntü teknolojisinde “ikon” olarak nitelendirilen Kodachrome, 73 yıllık tarihinde amatör ve profesyonel fotoğrafçıların en çok tercih ettiği filmlerden oldu. 1960’lı yılların sonu ile 70’lerde efsaneleşen film için, 1973 yılında ünlü sanatçı Paul Simon bir şarkı yaptı.