Çarşamba, Şubat 29, 2012

Roma'da Roma'lı gibi ol!



Bu düşünceye gerçekten inanırım, gittiğim her yeni yeni yerde oranın yerel insanları neler yapar nerelere gider nerede yerler ve alışveriş yaparsa ben de oraları denemek isterim. Bu genelde çok iyi sonuçlar verir, ama Cidde'de bunu yapmak sanırım sınırlarımı zorlamış oldu.


Dün ofisteki Pakistan'lı arkadaşlar klasik bir Paki restaurant'a gidelim dediklerinde hemen evet dedim. Cidde'nin karanlık bölgelerine gidip klasik bir Paki yemeği yiyelim. Cidde'de bulabileceğiniz herhangi bir Paki yemeğinden 10 kat daha lezzetli ama 10 kat daha pis bir yer diye açıklama yer alan davetiye bile beni korkutmadı açıkcası :)


Pazartesi, Şubat 20, 2012

Keskinlik Nedir ?


Uzun zamandır gezi fotoğrafları veya çeşitli video’lar paylaşıyordum, fotoğraf üzerine pek yazı yazmamıştım. Bence en önemli konulardan birisi olan keskinliğe değinmek istiyorum.

Aslında, daha evvel bahsetmiştim, uzun zamandan beri fotoğraflarda keskinlik ve bunun işleme programları ile nasıl düzeltilebileceğinin üzerine araştırma yapıyorum. Beni bilen bilir, fotoğrafı ilk açtığımda 100% büyütüp keskinliğini kontrol ederim mutlaka, hatta bazı arkadaşlarım bana pixel manyağı derler :) Eminim siz de şahit olmuşsunuzdur makinadan çıkan RAW fotoğraflarda mutlaka bir keskinlik eksikliği vardır. Ve bu beni çıldırtır açıkcası.

İnternette çok fazla kaynak var, bunların hepsine ulaşmak çok uzun sürmedi, uzun süren açıkcası bu yazıyı hazırlamak oldu :)

Peki keskinlik nedir ?

Pazar, Şubat 19, 2012

Açık Hava Müzesi


Geçtiğimiz cuma günü, ki burada perşembeleri ve cumaları haftasonu tatili, otelden ayarlayarak bir plaja gitmiştim ayıptır söylemesi :) Gittiğim plajı da ayrı bir yazıda anlatacağım. Şimdilik mercan kayalıklarının fotoğrafını koyuyorum bir sonraki yazıya kadar. 

Bugün asıl bu şehrin her tarafına dağılmış sanat eserlerinden bahsedeceğim biraz. 

Salı, Şubat 14, 2012

Güneş Doğu'dan Yükselir

Kızıldeniz
Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim :)

Size gene uzun bir aradan sonra ama bu sefer uzak bir yerden merhaba diyorum. 

Yaklaşık 3 haftadır işim sebebi ile Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeyim. 6 aylık bir proje için buraya geldim. 10 gün burada çalışıp 4 gün İstanbul'da olmak üzere bir çalışma takvimim var. Bu nedenle çok da kötü bir seyahat programı değil aslında. Ama burada kaldığım 10 gün boyunca sadece 1 gün dinlenebiliyorum ama 4 gün İstanbul'da olmak için değer açıkcası :)

Bu nedenle de uzun zamandır blog'u güncelleyemiyordum. Kısmet bugüne imiş.

Cidde nasıl diye soracak olursanız, ben nispeten beğendim diyebilirim. Açıkcası buraya gelmeden önce beklentilerim gerçekten çok düşüktü ve kendimi en kötüsüne hazırlamıştım. Bu nedenle de nispeten beğendim diyebiliyorum.