Pazartesi, Kasım 29, 2010

New York - 8


Evet artık bu da sonuncu New York yazısı veya fotoğrafları olacak... Bu sefer sıra Central Park ve Central Park Zoo'da.. Gerçi Central Park içerisinde çok çok az bir zaman geçirdik, o nedenle fotoğraf sayısı çok az, yoğunluk daha ziyade hayvanat bahçesinde..

Hayvanat bahçelerini her zaman çok sevmişimdir ve New York'da da gitmeyi en çok istediğim yerlerden birisi de Bronx'daki hayvanat bahçesi idi. Ama kısa bir tatil olunca ve yapılacak görülecek bu kadar çok yer olunca Bronx'a gitmeyi bir başka zamana bıraktık, onun yerine daha küçük bir versiyonu olan Central Park Zoo'ya gitmeye karar verdik.


Zoo'ya gitmişken Central Park içerisinde de biraz dolaştık ve fotoğraf çektik, ama göreceğiniz gibi çok az fotoğraf çıktı (topu topu yarım saat gezdik çünkü)

Central Park Zoo'nun bence en önemli yanı, o kadar küçük bir yer olmasına rağmen, yaklaşık 150'den fazla hayvan çeşidi görebiliyor olmanız, bunlar arasında kutup ayısından soyu tükenmekte olan panda veya kar leoparına kadar hemen hemen Türkiye'de görmenin hayal olacağı hayvanlar da var.


Gün içerisinde çeşitli programlar da var, mesela biz gittiğimizde orrtadaki havuzda deniz aslanlarının beslenmesi şovu vardı ve gerçekten çok keyifli idi. Gitmeyi planlarsanız, sitelerinden o günkü programa bakmanızı ve ona göre gitmenizi tavsiye ederim.



Central Park ise Manhattan'ın en güzel yerlerinden birisi, yapay ve doğal gölleri ile gerçekten huzur dolu bir yer. Ama dediğim gibi ancak yarım saat gibi bir zaman ayırabildik buraya, bir daha gittiğimde mutlaka bir tam günümü burada gezerek ve dinlenerek geçireceğim. Bende fazla bilgi yok ama en azından 1-2 fotoğraf var, bir de bu link'te güzel bilgiler hayli fazla :)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder