Cuma, Ekim 22, 2010

New York - 3

Yine uzun bir aradan sonra merhaba. Bu sefer bu kadar uzun ara vermiş olmamın sebebi tamamen fotoğrafların düzenlenmesi ve arşivlenmesi için geçirdiğim zaman. Bunları tamamlamadan bir yazı yazmak istememiştim açıkcası.

Gene New York'a devam ediyorum. İlk yazımda hatırlarsanız genel bir giriş yapmış, neler yaptığımızın, nereleri gezdiğimizin ufak bir özetini vermiştim. Bu sefer biraz daha fazla görsel ile New York ile ilgili biraz daha detaya gireceğim.

New York'u gezmenin bence en güzel yolu bol bol yürümek.. Yürüyerek şehrin mimarisinin bölgeden bölgeye nasıl değiştiğini daha rahat görebiliyorsunuz. Tabii baştan sona yürüyün demiyorum, mantıklı yürüyüş rotaları çıkartıp, metrolar aracılığıyla rotanızın başladığı yere gidip yürüyüşlerinize başlayabilirsiniz.


Biz de bu mantıkla, kaldığımız yer olan Upper West Side'dan Broadway üzerinden giderek Times Square'e kadar yürüdük ilk gün. 

Daha sonraları da oluşturduğumuz planlar çerçevesinde bir gün SoHo, Little Italy ve Chinatown'ı gezdik. 

Bir başka gün de Ground Zero, Wall Street, Battery Park, South Street SeaPort ve Brooklyn'i gezdik. Ama bu yaptığımız tur hakikaten çok iddialı ve yorucu oldu :)

Bir başka günümüzde ise American Museum of Natural History ile Guggenheim Museum ve Empire States'i gezdik.

Bir başka rotamız ise Metropolitan Museum of Art, Central Park, Central Park Zoo oldu.

Bu ana rotalar dışında da hep yürüyerek gezdik zaten.

Bu yazıda da bu yürüyüşlerimiz sırasında çektiğim bazı fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Herhangi bir konu ya da yere bağlı kalmadan genel olarak Manhattan'ın gezdiğimiz yerlerinden ortaya bir karışık yaptım yani. Daha sonraki yazılarda da daha spesifik yerlerin fotoğraflarına yer vereceğim.

Umarım beğenirsiniz.






Broadway



Rockerfeller Center
Rockerfeller Center

Trump Towers, 5th Avenue


New Yorker Magazine HQ,
Apple Flagsip Store, 5th Avenue

Staten Island Feribotundan bir New York manzarası

SoHo
St Thomas Kilisesi, 5th Avenue

SoHo
SoHo

Little Italy
SoHo

Wall Street
Wall Street 
Chinatown

Chinatown


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder