Pazar, Ekim 31, 2010

22. İFSAK Fotoğraf Günleri

İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) tarafından ilki 1985 yılında düzenlenen ve her yıl Kasım ayında yapılan Fotoğraf Günlerinin 22ncisi 1 Kasım 2010 tarihinde İFSAK'da saat 19.30'da yapılacak tören ile başlıyor. 

22nci İFSAK Fotoğraf Günleri'nin teması ise "Buluşmalar" olarak belirlenmiş.

1 ay sürecek olan etkinliklerin ilk haftasının programını aşağıda bulabilirsiniz.

Çarşamba, Ekim 27, 2010

New York - 4

Şimdi de Empire State binasından çekmiş olduğum birkaç manzarayı sizle paylaşmak istiyorum.

Empire State binası 5nci Cadde ile Batı 34ncü Sokak kesişiminde bulunuyor ve aynı zamanda 2001’de World Trade Center’ın terörist saldırılar sonucu yıkılması sonrasında New York’un en yüksek binası.

Temelin kazılması 22 Ocak 1930 tarihinde başlanmış, binanın yapımına ise 17 Mart 1930 tarihinde geçilmiş. 102 katlık ve 381 metrelik yüksekliği olan binanın yapımı 410 gün gibi rekor bir hızla 1 Mayıs 1931 tarihinde de bina tamamlanmış. Yapımı süresince yoğunluğu Avrupa’dan gelen göçmenlerin oluşturduğu yaklaşık 3400 kişi çalışmış ve yapımı süresinde haftada ortalama 1 kat tamamlanmış. Bu gerçekten büyük bir hız.


Salı, Ekim 26, 2010

AI Servo

Canon kullanıcıları tarafından AI Servo, Nikon kullanıcıları tarafında Continous Focusing olarak bilinen AI Servo, aslında hareketli konuların çekiminde büyük kolaylık sağlayan bir netleme yöntemi.

Ama AI Servo’nun nasıl kullanıldığına geçmeden önce, netleme ya da focus kavramını tekrardan bir hatırlayalım.


Cuma, Ekim 22, 2010

New York - 3

Yine uzun bir aradan sonra merhaba. Bu sefer bu kadar uzun ara vermiş olmamın sebebi tamamen fotoğrafların düzenlenmesi ve arşivlenmesi için geçirdiğim zaman. Bunları tamamlamadan bir yazı yazmak istememiştim açıkcası.

Gene New York'a devam ediyorum. İlk yazımda hatırlarsanız genel bir giriş yapmış, neler yaptığımızın, nereleri gezdiğimizin ufak bir özetini vermiştim. Bu sefer biraz daha fazla görsel ile New York ile ilgili biraz daha detaya gireceğim.

New York'u gezmenin bence en güzel yolu bol bol yürümek.. Yürüyerek şehrin mimarisinin bölgeden bölgeye nasıl değiştiğini daha rahat görebiliyorsunuz. Tabii baştan sona yürüyün demiyorum, mantıklı yürüyüş rotaları çıkartıp, metrolar aracılığıyla rotanızın başladığı yere gidip yürüyüşlerinize başlayabilirsiniz.