Perşembe, Ocak 27, 2011

Welsh International

2010 yılının son FIAP patronajlı yarışması olan 2010 Welsh International Salon yarışmasının sonuçları bu hafta açıklandı. Genel ve Natural History kategorilerinde 1'er adet fotoğrafım FIAP Acceptance aldı.

Bu mutlu haberi sizlerle paylaşmak istedim. 

Çarşamba, Ocak 19, 2011

Vivian Maier

Source: John Maloof,  http://vivianmaier.blogspot.com/

Haberlerde arada sırada duyarız, işte x ülkesinde yaşayan şu kişi, evinin bodrumunda bulduğu tablonun picasso tablosu olduğunu öğrendi ve bu sayede bilmem kaç milyon dolara kondu diye. İşte ben de geçen hafta şans eseri böyle bir hikayeyi anlatan bir haberi geçen hafta youtube'da seyrettim.

Bu seferki haber bir ressama veya onun tablosuna ait değildi, dadılık yaparak hayatını kazanan Vivian Maier isimli bir bayana ait bir hikayeydi. Hikaye kısaca şu şekilde:

Pazar, Ocak 16, 2011

TT Arena

Dün bildiğiniz üzere Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena veya Ali Sami Yen Seyrantepe Spor Kompleksinin açılışı vardı.

Ben de bir Galatasaray'lı olarak bu açılışa gittim. Bir davetiye bularak gitmemi sağlayan sevgili babam Necdet Kestelli'ye de teşekkür ederim buradan.

Ve bu açılış için, stada kamera götürmeme kararımı bir kereliğine bozdum.  Şimdi elde pozlamış olduğum 12 ayrı fotoğraftan oluşan panaromik bir görüntüsünü paylaşmak istiyorum.

Salı, Ocak 11, 2011

Fotoğrafta Eşitlik Kanunu

Bir önceki stop!!! başlıklı yazımda çekeceğimiz fotoğrafta makinanın içindeki pozometre doğru pozlama yani 0 pozlama için f/8 ve 1/60 değerlerini verdiyse ve biz de bu değerleri f/5.6 ve 1/125 olarak değiştirirsek ne olur diye sormuştum.

Bu sorunun cevabı da bu yazının konusu.

Tekrar meşhur skalamıza bakalım. Üst satırda enstantane sürelerini saniye cinsinden belirtirken alt satır da diyafram değerlerini gösteriyor ve her iki satırda da sağa doğru gitmek daha az ışık sola doğru gitmek ise daha fazla ışık anlamına geliyor.


Çarşamba, Ocak 05, 2011

stop!!!

1 stop az pozlansaymış daha iyi olurmuş.. Bu ortamdaki ışıkta 3-4 stop ışık farkı var. Bu yeni modelleri 8 stopa kadar farkları kaydedebiliyor. 

Yukarıdakiler ve bunlara benzer binlerce cümle içerisinde stop ifadesi geçiyor. Nedir peki bu stop ?